Wat doe ik?

If the plan doesn’t work,
change the plan but never the goal

Interactive Customer experience

Organisaties met energieke vitale medewerkers presteren beter, zijn productiever, hebben een lager ziekteverzuim en bedrijfsongevallen, hebben werkplezier en stralen naar de markt een positief imago uit. Een kleine 20% van BV Nederland en Belgie heeft deze energieke vitale medewerkers. Er is dus nog winst te behalen ten opzichte van de overige 80%.

Het ontwikkelen van een meer energieke en vitale organisatie begint bij de koers en visie en in hoeverre dit wordt gedragen en uit wordt gestraald door de hele organisatie.  Wat zien wij vanuit onze visie/koers en waarden terug in het gedrag en prestatie van onze medewerkers en is dat wel wat we wenselijk vinden richting klant?

Hoe congruent is de visie en koers met datgene wat de interne klant daadwerkelijk ervaart en beleeft ten opzichte van de externe klant ervaring en beleving over onze organisatie? Inzicht en concreet aan de slag om een energieke vitale organisatie te worden krijgt u bij de check in wat gericht is op de koers en visie of strategie?(het fundament) van de organisatie.

De meerwaarde vanuit dit inzicht  wordt gevormd door de interactive customer experience: namelijk, de interne klant als moderator naar de externe klant en markt. Bij deze check in wordt een interactieve werkvorm voor het management gebruikt. De opbrengst is richtingbepalend voor de wendbaarheid van de organisatie en komt ten gunste van het werkplezier van de interactive custumor journey (interne-, en externe klantreis).

Work and energy

Bij de huidige dynamische werkomgeving doen de psychologische eisen van het werk een groot appel op ons mentaal kapitaal.  Sommige structuren, systemen, processen en leiderschapstijlen passen niet meer bij deze dynamische werkomgeving. De focus is verschoven van ‘boss’ naar leader, gericht op de ontwikkeling en verbetering van elkaars samenwerking. Daarbij doet de generatie Z haar intrede op de arbeidsmarkt: zij hebben een andere kijk op werken & prive. In de praktijk kunnen bovenstaande factoren met elkaar schuren en hebben direct effect op het werkplezier en daarmee op de energie van een ieder.

Mooi Werk ondersteunt organisaties bij het versterken van work and energy door middel van kwalitatief en kwantitatief onderzoek van risico-inventarisatie arbeidsomstandigheden (veiligheid en psycho sociale arbeidsbelasting) onderzoek naar werkplezier, onderzoek inrichting processen, structuren en leiderschapstijl vanuit de mens in de context met de werkomgeving, cultuur & zelfsturing. Het onderzoek is de diagnose fase en geldt als voorwaarde om de visie van work and energy (werkplezier) verder te versterken en te ontwikkelen. De gerichte adviezen en interventies worden altijd op maat gemaakt, passend bij de organisatie.

Naast onderzoek (incl. advies en interventies) verzorgt Mooi Werk  workshops, trainingen, personeelsdagen ten aanzien van work and energy. Het accent ligt altijd op de reductie van ervaren werkstress naar meer werkplezier en vitaliteit.

De hele wereld zit vol dingen en het is hard nodig dat iemand die zoekt. En dat doet een dingenzoeker.

Pippi Langkous

 

Start thinking of yourself as a brand

Employee branding @ work and energy

Hoe modelleer je je eigen zelfleiderschap ten aanzien van jouw werkplezier en energie?

Een belangrijk aspect is je mentale fitheid. Dit is beinvloedbaar en te vergroten. Deze invloed kun je leren door inzicht te krijgen hoe jij als persoon bent en hoe je omgaat met situaties (coping) die energie kosten. Het maakt je tevens helder hoe jouw mentale veerkracht eruit ziet.

Vanuit de positieve psychologie (inzet op mogelijkheden en sterke kanten) biedt Mooi Werk individuele coaching. Vragen kunnen zijn vanuit preventief oogpunt (het gevoel hebben het net nog aan te kunnen), rouw, disbalans in werk/privé, vergroten van zelfvertrouwen, etc. en curatief (o.a. begeleiding naar werk vanuit werk gerelateerde psychische overbelasting).

Een voorafgaande intake is altijd bepalend voor het te volgen traject (eventueel doorverwijzing andere professionals).